jjbo

Despre focul pe care îl va coborî antihrist

In Misionarism on iulie 7, 2008 at 7:12 pm

Materialul e referitor la aceste versete:
Apocalipsa 13:
12. Şi toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în faţa ei. Şi face pământul şi pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.
13. Şi face semne mari, încât şi foc face să se pogoare din cer, pe pământ, înaintea oamenilor,
14. Şi amăgeşte pe cei ce locuiesc pe pământ prin semnele ce i s-au dat să facă înaintea fiarei, zicând celor ce locuiesc pe pământ să facă un chip fiarei care a fost rănită cu sabia şi a rămas în viaţă.
15. Şi i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să şi grăiască şi să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei.

cei ce cunosc limba rusă, găsesc explicaţia diaconului Andrei Kuraev:

Iar pentru vorbitorii de română, voi încerca să traduc spusele diaconului, şi un pic să le rugum:

Citând versetele despre focul pe care îl va coborî antihrist, mulţi neoprotestanţi acuză Biserica Ortodoxă că ar fi una antihristică, prin faptul că la noi se coboară focul din cer.
Dar se pune întrebarea: pe CINE vrea să înşele antihrist? Evident că pe cei aleşi, pe cei mai înduhovnicţi. Ce bancnote se falsifică? Cele mai valoroase! Ce produse se falsifică? Cele mai scumpe! CE MINUNI SE FALSIFICĂ? CELE PE CARE LE FAC CREŞTINII AUTENTICI. Care? Antihrist nu va vorbi în limbi, nu va căuta să-i amăgească pe neoprotestanţi, ci pe ortodocşi, prin faptul că va coborî foc din cer, prin faptul că vor fi icoane cu minuni. Anume prin coborâre de foc de către antihrist, vor fi înşelaţi ortodocşii.

m-am străduit să explic coerent ideea, dacă nu aţi înţeles, scrieţi în comentarii, şi voi re-edita articolul.

  1. NU SUNT DEACORD CU IDEIEA CA NUMA ORTODOCSI VOR FI AMAGITI CI SAR PUTEA CHIAR SI CEI ALESI SI ACEIA NUI STIM NOI CA NU SE AFIRMA DAR DIAVOLUL O SAI DESCPERE PENTRU CA IN CAPITOLUL 13 APOCALIPSASUNT MAI MULTE ESPLICATI CUM AR FI CARE NU SUNT AMAGITI VOR FI BIRUITI PENTRU CA ISA DAT PUTEREA CASA FACA RASBOI CU SFINTI SI SAI BIRUIASCA [AICI INTELEG CA NU VOR MAI FI NICI UNUTOTI VOR FI BIRUITI ]!!!!!!!!!!!ASA CREDE CEL RAU CA IEI AU BIRUIT PRIN MOARTE CEL CE CAUTA SASI SCAPE VIATA O VA PIERDE DAR CEL CE ISI DA VIATA PENTRU HRISTOS O VA CISTIGA

    ROTARESCU I

  2. păi cei aleşi sunt ortodocşii..

Lasă un comentariu